Хватката на "Газпром" приключва - природният газ в Европа продължава да поевтинява и вече е под 60 евро за мегаватчас

Фючърсите за февруари на хъба Ти Ти Еф (TTF) в Нидерландия се търгуват на равнище от 56,48 евро за мегаватчас или малко над 610 долара за 1000 куб. метра

Природен газ
Природен газ Източник: Shutterstock

Природният газ в Европа поевтиня с 3,08 процента към 11:13 часа българско време спрямо цената при затварянето на борсата снощи, показват данните от лондонската борса ICE, съобщава БТА.

 

Фючърсите за февруари на хъба Ти Ти Еф (TTF) в Нидерландия се търгуват на равнище от 56,48 евро за мегаватчас или малко над 610 долара за 1000 куб. метра.

 

Тази сутрин борсата отвори на цена от 58 евро за мегаватчас, докато снощи затвори при 58,27 евро за мегаватчас. Това е поредното поевтиняване на природния газ в Европа, като спадът в цените започна от края на изминалата седмица.

 

Най-големият ценови пик досега на водещата европейска газова борса бе отчетен на 26 август 2022 г. - 346,52 евро за мегаватчас или около 3500 долара за 1000 куб. метра.

 

 

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени