И Австрия ще се включи в ембаргото на руски петрол

Австрия е готова до понесе последствията от ембарго на ЕС върху руския петрол, заяви австрийската министърка на енергетиката Леоноре Гевеслер

Леоноре Гевеслер
Леоноре Гевеслер Източник: Medianet.at

Австрия е готова за включването на забрана на вноса на руски петрол в ЕС в най-новия пакет от санкции, който в момента се обмисля, предаде ДПА, позовавайки се на изказване в Брюксел на австрийската министърка на енергетиката Леоноре Гевеслер.

 

"Австрия е готова до понесе последствията от ембарго на ЕС върху руския петрол, ако Европейската комисия и страните членки на ЕС решат да го въведат", каза Гевеслер на специална среща на министрите на енергетиката на ЕС.

 

Тя добави, че Австрия интензивно е работила "да редуцира" зависимостта си от внос на руска енергия. През март Австрия не е преработвала суров петрол от Русия, посочи Гевеслер.

 

Австрийската министърка, която в миналото е изразявала скептицизъм към налагането на санкции срещу руската енергия, каза, че е важно ЕС да взема решенията за санкции заедно.

Още от "Икономика"

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени