Илияна Цанова става зам.-генерален директор в дирекция по бюджета в ЕК

Тя поема ключова роля в управлението на финансирането на бюджетната подкрепа за Плана за възстановяване

Илияна Цанова
Илияна Цанова Източник: МС

Европейската комисия назначи Илияна Цанова за заместник генерален директор на генерална дирекция "Бюджет". Тя ще отговаря за осигуряването на добро управление и ефективно управление на риска на дейностите по получаване и отпускане на заеми и други финансови операции, предприети от ГД "Бюджет". Тя трябва да поеме новите си функции на 1 септември 2021 г.

 

Илияна Цанова има изключителен опит от 20 години в международното банкиране за развитие и инвестиции, силни лидерски качества и управленски опит, както и отлични умения за водене на преговори, което я прави много подходяща за ключовата роля в управлението на финансирането на бюджетната подкрепа на Съюза за Плана за възстановяване в контекста на кризата, предизвикана от COVID-19.

 

В новото си качество тя ще изпълнява функциите на главен ръководител по управлението на риска в Комисията, което ще ѝ позволи да черпи по-специално от солидния й опит, придобит преди това като заместник изпълнителен директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) и на различни висши длъжности в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени