Изпълнителният директор на "Кинтекс": Давам Корнелия Нинова на съд

Поводът е изказване на икономическия министър от по-рано днес

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за поредните неистини, изречени по мой адрес и в които замесва "Кинтекс" ЕАД. Това заяви изпълнителният директор на дружеството Александър Михайлов в прессъобщение до медиите.

 

Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред медии от днес, че е поискала освобождаването на Александър Михайлов, защото "докато е директор на "Кинтекс", участва в други фирми с предмет на дейност търговия на оръжие и е прехвърлил договори към тях".

 

"Докато до този момент министър Корнелия Нинова правеше само внушения, сега вече казва откровени неистини и това ще стане ясно в съда. Тъй като всяко дело отнема време, а за мен е важно да се разбере цялата истина, ще дам всички факти още сега", посочва Александър Михайлов. 

 

По думите му при назначаването си той притежава две фирми, регистрирани в търговския регистър. Според него именно на тях министър Нинова се е позовавала като повод за съмнение за "конфликт на интереси".

 

"Това, което обаче тя пропуска да каже е, че тези две фирми никога не са имали или не са кандидатствали за лиценз за извършване на търговия с оръжие, което следва да е ясно на Корнелия Нинова, тъй като регистърът с лицензирани фирми се администрира от ръководеното от нея министерство", добавят от "Кинтекс".

 

"Тези две компании никога не са развивали каквато и да е търговска дейност – факт, който може да бъде проверен във всеки един момент. Те са надлежно декларирани от мен в декларацията ми пред КПКОНПИ при назначаването ми за изпълнителен директор и е невъзможно те да са хипотеза за какъвто и да е конфликт на интереси при положение, че никога не са работили", заявява още Александър Михайлов.

 

Припомняме, че вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания "Кинтекс" ЕАД вчера.

Още от "Икономика"

"Газпром" отпадна от топ 100 на най-големите компании по печалба, след като загуби европейския пазар

Основната причина за загубите на "Газпром" беше резкият спад в производството и доставките на газ за Европа, причинен от санкциите, наложени на Русия заради нападението срещу Украйна

Прочетете повече прочетете повече

НЕК стартира обществена поръчка за два нови хидроагрегата в ПАВЕЦ "Чаира"

Подмяната на хидроагрегатите на база на модерни високотехнологични решения ще гарантира дългосрочната устойчива работа на централата и ще подобри сигурността на електроенергийната система, заяви министър Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Българската тол система става съвместима с европейската

Припомняме, че служебният кабинет предложи промените през май миналата година като реакция на предявен иск от Брюксел по отношение на липсваща транспонирана директива относно тол системата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени