"Катастрофалният идиотизъм" на Путин - "Газпром" предостави още едно доказателство

Състоянието на руската икономика само се влошава заради войната в Украйна, твърдят анализатори

Алексей Милер, Газпром, Владимир Путин
Алексей Милер, Газпром, Владимир Путин Източник: ITAR-TASS

Доказателства за "катастрофалния идиотизъм", предизвикан от войната на руския диктатор Владимир Путин в Украйна, се съдържат във вътрешно проучване, поръчано от "Газпром", най-голямата руска компания. Както се отбелязва във "Файненшъл таймс", цитиран от УНИАН, анализът показа, че загубата на европейски потребители на руски природен газ като резултат от агресията на страната няма да може да бъде компенсирана с износ от други страни поне десетилетие.

 

Дейвид фон Дреле, заместник-редактор по въпросите на общественото мнение и колумнист на The Washington Post, отбеляза, че единственият икономически вектор в Русия, който покойният вече сенатор Джон Маккейн нарече "бензиностанция, маскирана като държава", е бил унищожен от "лудия руски лидер".

 

Според него Русия е страна, която не би трябвало да си позволява да унищожава печеливши предприятия, защото икономиката й е по-малка от икономиката на Тексас.

 

"Но точно това направи Путин. Доказателство за загубите, нанесени на "Газпром", беше фактът, че миналия месец държавната компания отчете първата си годишна загуба през 21 век - първата от многото, които предстоят", добави Давид фон Дреле.

 

Анализаторите на FT заключиха, че след като западните газопроводи са блокирани, а Китай се бави с изграждането на втори газопровод от Русия, "Газпром" няма да се върне към рентабилност до 2035 г.

 

"Приближените на Путин заглушиха критиците, като бомбардираха руските медии – и лековерните западни граждани – с твърдения, че Китай е спасил икономиката под санкции и победата над Украйна е близо. Сега от върха на държавната клептокрация има доказателство, че дори олигарсите на Путин не се поддават на неговите глупости", отбелязва авторът на материала.

 

Анализаторът призовава да не се вярва на "отчаяните лъжи на Путин" за руската сила и победата над Украйна, тъй като все пак основата на руската икономика е компанията "Газпром", която е показала цялата истина за икономическото състояние на РФ. 

 

Анализаторът призова да не се вярва на "отчаяните лъжи" на Путин за руската сила и победа, защото в основата на неговата икономика е "Газпром", който показа цялата истина за ситуацията в Руската федерация.

Още от "Икономика"

България и Чехия ще си сътрудничат при експлоатацията на ядрени мощности

Мнистърът на енергетиката Владимир Малинов запозна посланика на Чешката република у нас Н. Пр. Мирослав Томан с работата по изграждане на нови ядрени блокове на площадката на АЕЦ "Козлодуй"

Прочетете повече прочетете повече

Министър Малинов настоя за решителни и спешни мерки за въвеждане на терминала за втечнен газ до Александруполис в експло

Припомняме, че българската страна е съакционер в проекта, като "Булгартрансгаз" ЕАД притежава 20% от акционерния капитал на проектното дружество Газтрейд С.А.

Прочетете повече прочетете повече

Реализацията на проекти между България и Азербайджан ще гарантира диверсификацията на енергийните източници

Министърът на енергетиката Владимир Малинов разговаря в Баку с министъра на икономиката на Азербайджан Микаил Джаббаров и със заместник-министъра на енергетиката Камал Абазов

Прочетете повече прочетете повече

Промени в ръководството на БЕХ ЕАД

Освободени са досегашният изпълнителен директор на БЕХ ЕАД Иван Андреев, както и Диян Димитров. Със същото протоколно решение за членове на Съвета на директорите на БЕХ ЕАД се назначават Валентин Николов и Галина Тодорова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени