КЕВР обсъжда поскъпване на тока и парното от 1 юли

Сериозно поскъпване на парното и топлата вода очаква столичани

Новите цени на тока, парното и топлата вода от 1 юли обсъжда Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на открито заседание днес. От 10.40 ч. в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно утвърждаване на цени в сектор "Електроенергетика" за периода 01.07.2021 г. – 30.06.2022 г., съобщават от регулатора.

 

Предложението е за поскъпване на тока за бита с 3% средно за страната, а на парното и топлата вода с 10%. Очаква се най-голямо да е увеличението на цената на тока за клиентите на ЧЕЗ с 4%, а за потребителите на EVN и "Eнергопро" електроенергията ще се повиши с 2%. При цените на парното и топлата вода най-големият скок ще е в София - с 14%, следва Велико Търново с 13%, за Пловдив увеличението ще е с 9%, за останалите топлофикации между 8 и 11%, като най-малко ще е поскъпването в Сливен – с 2%. 

 

Иван Н. Иванов от КЕВР
Иван Н. Иванов от КЕВР Източник: МС

Увеличението на цените за месец юли може да се окаже и по-голямо, след като вчера беше повишена цената на природния газ и той вече се продава за над 45 лв. за мегават час.

 

Съгласно решение на КЕВР по Протокол № 97 от 27.05.2021 г., т. 3, откритото заседание ще се проведе по реда на решение на Комисията по Протокол № 175 от 05.08.2020 г. т. 8, а именно – представители на енергийните дружества могат да участват присъствено в откритото заседание или виртуално от разстояние чрез програмата за съобщения Skype.

 

Закритото заседание за приемане на проект на решение ще се проведе на 03 юни 2021 г. Обществено обсъждане на проекта на решение ще се проведе на 07 юни 2021 г. от 11.00 часа.

Още от "Икономика"

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени