КЕВР решава за поскъпването на синьото гориво от 1 януари с близо 40 %

"Бyлгapгaз" EAД внece в KEBP зaявлeниe зa yтвъpждaвaнe нa цeнaтa нa гaзa зa янyapи 2023 г. в paзмep нa 204,53 лв./МWh или 104,57 ЕUR/МWh. Πpипoмнямe, чe пpeдлoжeнaтa цeнa oт дружеството зa мeceц дeĸeмвpи бeшe в paзмep нa 145,87 лв./МWh

Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Източник: Zonanews

На открито заседание КЕВР обсъжда днес доклад относно заявление от "Булгаргаз" за утвърждаване на цена на природния газ за януари 2023 г.. Това става ясно от програмата на регулатора. Общественият доставчик предложи за утвърждаване за следващия месец цена, по която да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, в размер на 204,53 лева за мегаватчас (MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. 

 

"Бyлгapгaз" EAД внece в KEBP зaявлeниe зa yтвъpждaвaнe нa цeнaтa нa гaзa зa янyapи 2023 г. в paзмep нa 204,53 лв./МWh или 104,57 ЕUR/МWh. Πpипoмнямe, чe пpeдлoжeнaтa цeнa oт дружеството зa мeceц дeĸeмвpи бeшe в paзмep нa 145,87 лв./МWh., без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Това означава, че ако бъде одобрено от КЕВР, поскъпването на синьото гориво от 1 януари ще бъде с 39,73 процента. 

Още от "Икономика"

Турската "Боташ" и американската "ЕксънМобил" се договориха за доставка на втечнен природен газ в Турция

Mиналият месец турският министър на енергетиката заяви, че Турция преговаря с "ЕксънМобил" по сделка за закупуването на втечнен природен газ за над $1 млрд.

Прочетете повече прочетете повече

АЕЦ "Козлодуй" с признание от Световната асоциация на ядрените оператори

Дългогодишното партньорство с WANO допринася за реализирането на висшия приоритет в работата на централата – поддържане на най-високо ниво на безопасност при експлоатацията на ядрените съоръжения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени