КЕВР ще обсъжда цената на газа за септември

Предложението на "Булгаргаз" е за поскъпване от 6%, но то е направено преди повече от две седмици от предишното ръководство на дружеството

Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Източник: Zonanews

Цената на природния газ за септември ще бъде обсъждана на открито заседание в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Предложението на "Булгаргаз" е за поскъпване от 6% (до 315,61 лева), но то е направено преди повече от две седмици от предишното ръководство на дружеството и не отразява цените на всички договорени доставки за следващия месец.

 

През този период на международните борси синьото гориво продължи да поскъпва и това ще се отрази и на цената у нас. Окончателните си разчети "Булгаргаз" би трябвало да внесе на 1 септември.

 

Този принцип бе системно нарушаван от предишното ръководство на компанията - практика, срещу която бизнесът остро възразяваше.

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени