КЕВР утвърди 34% по-ниска цена на газа за октомври

Цената на природния газ за октомври в размер на 233,36 лв./MWh

Природен газ
Природен газ Източник: ДПА

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ за октомври в размер на 233,36 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, съобщиха от Комисията. На тази цена "Булгаргаз" ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

 

За предходния месец септември утвърдената от регулатора цена беше 353,21 лв./MWh, което означава, че цената на природния газ за м. октомври е по-ниска с близо 34%.

 

Комисията определи цената след извършен анализ на внесените днес от "Булгаргаз" ЕАД данни и документи, в които са посочени цените на отделните доставчици и размера на техните количества в общия микс. Регулаторът установи, че заявените прогнозни количества природен газ за вътрешния пазар са осигурени от три различни източника за доставка.

Още от "Икономика"

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени