Комитова и уволненият шеф на АПИ в задочен спор кой е спрял ремонтите

Апостол Минчев посочва, че причината за уволнението му е отказът да прекрати проекта за тунела под Шипка

Апостол Минчев и Виолета Комитова
Апостол Минчев и Виолета Комитова Източник: Oblasta.com

До дни ще бъдат възстановени спрените ремонти, когато ще има ново ръководство на Пътната агенция. Това заяви регионалният министър Виолета Комитова на среща с кметове и предприемачи. Уволненият заради спрените ремонти шеф на АПИ заяви пред NOVA, че причината за отстраняването му е друга.

 

Бившият директор Апостол Минчев заяви, че според него спирането на ремонтите е бил единственият начин агенцията да се разплати със строителите. Нещо повече - той твърди, че го е обсъдил със служебния министър Комитова.

 

"Това, което с министър Комитова говорихме на 12 юли, трябваше да бъде направено, защото друг разумен изход няма. Евентуално разплащане на всички задължения, би означавало, че след това могат да бъдат продължени дейностите. Но ако това не бъде направено просто аз щях да бъда следващият, който щеше да последва г-н Терзийски с призовка от прокуратурата", заяви Минчев.

 

Той посочва, че причината за уволнението му е отказът да прекрати проекта за тунела под Шипка, за близо 360 млн. лева. Все още се търси заместник на Апостол Минчев като директор на Агенция пътна инфраструктура.

Още от "Икономика"

Срив в производството на бензин в Русия след ударите на Украйна срещу най-големите й рафинерии

От 11 март, след поредица от аварии в големите рафинерии, борсовите цени на едро за AI-92 са се увеличили с 13%, AI-95 - с 8%, а лятното дизелово гориво е повишило цената си с 11,9%

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени