Красимир Дачев: Най-обран и най-логичен се явява Борисов

"Европа никога няма да даде пари на държава, която не се знае каква е програмата ѝ", каза зам.-шефът на БТПП

Красимир Дачев
Красимир Дачев Източник: Bulgaria on air

"Тази година е стратегически важна за Европа и ЕС, а още повече за България. Ако я пропуснем в личностни междуособици, а не използваме годината за нещо градивно, ще изпуснем и последния влак, за който сме се закачили едвам. Най-обран, най-логичен се явява Борисов, с всичките му недостатъци", каза зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев за "Bulgaria on air". Той подчерта, че се задава нова световна икономическа криза. "Колко ще бъде тежка е трудно да се каже, но има нещо важно и съществено - големите бунтове и революции в света са ставали не поради идеологически причини, а поради глада. Ние се запътваме към глада, защото свикнахме да живеем малко на широко, да нямаме недостатъци, но те наближават", допълни Дачев.

 

По думите му най-логичното нещо е обединението. "Да се обединяват, до края на годината да се свика Велико народно събрание. Всички искат нова Конституция. Това е най-естественото, така няма да загубим годината, ако я загубим - все едно сме загубили 10 години. Европа никога няма да даде пари на държава, която не се знае каква е програмата ѝ и каква е устойчивостта. Програма всеки може да даде, трябва да има гарант, че се изпълнява", коментира експертът. Красимир Дачев допълни, че политиците трябва да мислят за държавата, а не за собственото си его.

 

"Това, което беше досега, ще ни се струва като райска песен. Това, което предстои, ще бъде много по-тежко и трябва да сме подготвени. Идва зелена сделка, за която ние не сме подготвени, за нея трябват много пари", категоричен е той.

Още от "Икономика"

Премиерът Борисов: Бюджетът е на излишък от над 115 млн. лв. за първите четири месеца на годината, икономиката работи

През първото тримесечие на настоящата година  са задържани близо 16 милиона къса нелегални цигари, което е почти колкото  задържаното количество през цялата 2020 г.

Прочетете повече прочетете повече

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе онлайн заседание за пенсиите

Приетите промени ще окажат положително въздействие върху над 2,314 млн. души, осигурени в универсален пенсионен фонд и върху близо 2,1 млн. пенсионери с пенсия от държавното обществено осигуряване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени