Красимир Дачев: Тези цени на тока започват да клатят основите на българската икономика

Най-бедната държава с най-скъпия ток

Красимир Дачев
Красимир Дачев Източник: Svilosa.bg

"Темата, че българският ток е най-скъпият в Европа я повдигаме вече 10 години. Тя очевидно не е в състояние да бъде решена от политици с малък капацитет в Народното събрание. Трябва да има голям обем политическа критична маса, за да може да бъде решен този проблем". Това заяви в ефира на NOVA икономистът и заместник-председател на БТПП Красимир Дачев.

 

Той добави, че от 30-40 години много партии и групи са поставили на масата собствените си интереси в българската енергетика.

 

"Има интереси, които са извън политическите и извън тези на обикновените хора. В целия свят бедните държави плащат най-скъпо и ние не сме изключение. Нещата се докарват до абсурда. Започват да се клатят основите на българската икономика – най-големите предприятия, които са енергоемки и са най-големите консуматори на електричество. Ако това се случи положението ще стане неудържимо", заяви Дачев.

 

Според него, ако такива предприятия спрат работа, сегашната криза в страната ще ни се види, като детска игра.

 

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени