Куба обяви увеличение с 500 % на цената на горивата от 1 февруари

Правителството на Куба освен това увеличи, считано от март, с 25 процента електричеството за големите потребители в жилищните квартали

Повсеместна нищета в комунистическа Куба
Повсеместна нищета в комунистическа Куба Източник: Pinterest

Комунистическото правителството на Куба обяви увеличение с 500 процента на цената на горивата, считано от 1 февруари, предадоха световните агенции. Цената на обикновения бензин ще скочи от 25 песо на 132 песо, което е с 528% повече, а цената на бензина Super ще се увеличи от 30 на 156 песо, което е с 520% процента повече, посочи министърът на финансите Владимир Регуейро по държавната телевизия.

 

Хавана, столицата на комунистическа Куба
Хавана, столицата на комунистическа Куба Източник: Pinterest

Правителството, което субсидира почти всички стоки и услуги от първа необходимост, обяви в края на декември серия от мерки, целящи намаляване на дефицита. Според официални оценки кубинската икономика е отчела освен това 2-процентен спад миналата година, а инфлацията е достигнала 30 процента.

 

Правителството на Куба освен това увеличи, считано от март, с 25 процента електричеството за големите потребители в жилищните квартали. Потвърдено беше и увеличение на цената на газа.

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени