КЗК отхвърли жалбата на "Трейс" за строителството на тунела под Шипка

Комисията потвърди избора на изпълнител в лицето на "Хидрострой" АД

Тунелът на обходния път на Габрово
Тунелът на обходния път на Габрово
КЗК потвърди избора на изпълнител за на тунела под Шипка и свързания с него обходен път на Габрово.  Комисията разреши засега в полза на "Хидрострой" АД спора за това кой да бъде избран за проектант и изпълнител на проекта. На 30 септември антимонополната комисия е отхвърлила жалбата на "Трейс Груп Холд" и "Алве консулт" ЕООД срещу класирането на участниците в процедурата.
 
Решението обаче може да се обжалва от "Трейс" в 14-дневен срок пред Върховния административен съд, чието решение ще бъде окончателно. Решението на КЗК е с дата 30 септември, но срокът за обжалване започва да тече от 5 октомври.
 
Проектът за тунела под Шипка е за 358 млн. лв. и е единствената обществена поръчка в пътното строителство от такъв мащаб, която бе довършена от служебното правителство. Процедурата обаче стана повод служебната регионална министърка Виолета Комитова да уволни предишния шеф на АПИ Апостол Минчев и члена на управителния съвет на агенцията Ивайло Денчев, тъй като те одобриха с подписите си решението на вътрешноведомствената комисия, която класира на първо място "Хидрострой", а на второ - "Трейс".

Още от "Икономика"

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени