Младенка Мангезова е новият изпълнителен директор на "Национална компания индустриални зони"

В състава на Съвета на директорите на НКИЗ, който вече е вписан в Търговския регистър, влизат Младенка Мангезова, Яна Младенова и Огняна Йоргова

Министерство на икономиката
Министерство на икономиката Източник: Zonanews

Назначено е ново ръководство на "Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ). В състава на Съвета на директорите на НКИЗ, който вече е вписан в Търговския регистър, влизат Младенка Мангезова, Яна Младенова и Огняна Йоргова. На свое заседание новият състав е избрал за изпълнителен директор на компанията г-жа Младенка Мангезова.

 

Целта на промените е да бъде ускорена дейността по изграждане и развитие на националните индустриални зони, управлявани от НКИЗ, с оглед създаване на условия за привличане на стратегически инвеститори в страната, с високотехнологичен профил, съобразени със спецификата и възможностите на локациите.

 

Младенка Мангезова е строителен инженер, магистър от Университета по архитектура, строителство и геодезия. В периода октомври 2021 г. – ноември 2022г. и от октомври 2023 г. до избирането й, е работила в "Националната компания индустриални зони" ЕАД, където е изпълнявала дейности по изпълнение на инвеститорския контрол и участие в решаването на инфраструктурното развитие на индустриалните паркове, собственост на компанията. Г-жа Мангезова е участвала в управлението на европейски проекти и програми свързани с публична подкрепа за развитието на индустриалните райони и паркове. Била е главен експерт в Министерството на околната среда и водите и в Министерството на иновациите и растежа. Тя има дългогодишен опит в сферата на прилагането на държавни политики по опазване на околната среда и управление на водите на национално ниво.

 

Яна Младенова е магистър по Международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство. Сертифициран вътрешен одитор в публичния сектор от Министерство на финансите. От април 2022г. е директор на дирекция Бизнес развитие и проекти на "Национална компания индустриални зони", като работата й е свързана с привличане на инвеститори и поддържане на партньорски отношения чрез провеждане на проактивен инвестиционен маркетинг. Участвала е в национални и международни проекти и програми за позициониране на НКИЗ. Работила е още като одитор в Сметна Палата на Република България и е заемала експертни длъжности в Патентно ведомство и в Комисия за защита на конкуренцията.

 

Огняна Йоргова е магистър счетоводител от УНСС. Има богат опит като главен счетоводител и финансов директор в български и международни компании. От октомври 2023 г. до момента заема длъжността главен счетоводител на Икономическа зона Доброславци – публично дружество към Министерството на икономиката и индустрията, дъщерно дружество на НКИЗ. От декември 2020 г. до септември 2022г. е била главен счетоводител на НКИЗ. През годините е заемала длъжността главен счетоводител в публични дружества към Министерството на земеделието и храните и Ми нистерството на транспорта и съобщенията.  Работила е и в Агенция за социално подпомагане в периода 1999- 2004 година.

Още от "Икономика"

"Газпром" ще губи $6,5 млрд. годишно след спирането на транзитните доставки през Украйна

През последните години на последното десетилетие обемът на доставките на руски газ за Европа през Украйна беше около 90 млрд. куб.м. годишно, след това започна да спада и през 2021 г. възлиза на 42 млрд.

Прочетете повече прочетете повече

Японската корпорация Тошиба ще съдейства на България за максимално бързо възстановяване работата на ПАВЕЦ "Чаира"

Сътрудничеството между български и японски компании за постигане на енергийна трансформация в нашата страна бе една от централните теми

Прочетете повече прочетете повече

50 години АЕЦ "Козлодуй": Най-голямото постижение за това време е производството на повече от 708 млн. мегаватчаса елене

Уважение и благодарност за личния принос заслужават всички работили през годините и работещи в АЕЦ "Козлодуй, заяви изпълнителният директор Иван Андреев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени