Нинова: Няма износ на оръжие от България за Украйна

Корнелия Нинова поясни, че това е наложена практика в България веднага след подписването на Минските споразумения през 2014 и 1015 г.

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БНТ

"Няма издадено разрешение за износ на оръжие за Украйна". Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова във връзка с големия журналистически интерес, че при обстрел в Донецката народна република Украйна е използвала произведени в България боеприпаси.

 

"Поисках да се направи пълна проверка на документите на Междуведомствената комисия за експертен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към Министерството на икономиката и индустрията. Това, както знаете, е националният орган, който издава разрешенията за търговия с оръжия и стоки с двойна употреба. От направената проверка в комисията няма нито едно издадено разрешение за износ на оръжие и стоки и технологии с двойна употреба за Украйна", добави тя.

 

Корнелия Нинова поясни, че това е наложена практика в България веднага след подписването на Минските споразумения през 2014 и 1015 г., назад във времето не са намерени документи за износ на български стоки за Украйна.

Още от "Икономика"

Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проектите за нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй" и Вертикалн

Проектите са от стратегическо значение за гарантиране на енергийната сигурност на страната и региона в дългосрочен план, подчерта енергийният министър Владимир Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени