Норвежка компания потвърди, че спира сертифицирането на "Северен поток-2"

Сертифицирането е спряно заради санкциите на САЩ

Строителството на газопровода Северен поток-2 е на финала
Строителството на газопровода Северен поток-2 е на финала Източник: shutterstock.com

Международната сертификационна компания Det Norske Veritas (DNV GL) спира всички действия по сертифицирането на газопровода "Северен поток-2" заради влезлите в сила нови санкции на САЩ. Това е заявил пред ТАСС по-рано днес представител на компанията. 
"Det Norske Veritas (DNV GL) още през ноември престана да предоставя услугите си на морски съдове, които участват в изграждането на "Сверен поток-2". Сега нашата компания ще прекрати всички мероприятия, свързани с проверката на системата на газопровода", е казал неназованият представител на DNV GL. 
Той е допълнил, че това следва от приетото на 1 януари 2012 г. от американския Конгрес ново законодателство, според което обект на санкции стават и компаниите, предлагащи услуги, свързани с тестване, проверка и сретификация на "Северен поток-2". 
Както вече zonanews.bg писа, преди два дни влязоха в сила нови санкции, които са част от приетия военен бюджет на Съдинените щати за 2021 г. 

Още от "Икономика"

Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проектите за нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй" и Вертикалн

Проектите са от стратегическо значение за гарантиране на енергийната сигурност на страната и региона в дългосрочен план, подчерта енергийният министър Владимир Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени