Novelis, един от най-големите купувачи на алуминий в света, се отказа да купува от Русия

Очевидно руският "алуминиев крал" Олег Дерипаска скоро ще трябва доста да мръдне в списъка на Forbes

Алуминий
Алуминий Източник: Zonanews

Novelis, един от най-големите купувачи на алуминий в света, се отказа от закупуването му от руския доставчик за снабдяване на заводите си в ЕС, съобщава Bloomberg, предаде "Бесарабски фронт".

 

Ако европейските компании, които са ключови купувачи на руски алуминий, последват примера на Novelis, тогава руските производители ще бъдат принудени да търсят нови пазари. Но те вече са напълно запълнени с излишък от китайска продукция.


Постъпленията на най-големия производител на алуминий в Руската федерация "Русал” от европейски договори тази година възлизат на 2,87 милиарда евро, което е 40% от целия износ. Отказът на европейците от нови договори неизбежно ще доведе индустрията до дълбока криза. А заедно със заминалите договори и валутни постъпления ще намалеят и работните места.

 

Очевидно руският "алуминиев крал" Олег Дерипаска скоро ще трябва доста да мръдне в списъка на Forbes.

 

 
 

 

Още от "Икономика"

Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проектите за нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй" и Вертикалн

Проектите са от стратегическо значение за гарантиране на енергийната сигурност на страната и региона в дългосрочен план, подчерта енергийният министър Владимир Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени