Novelis, един от най-големите купувачи на алуминий в света, се отказа да купува от Русия

Очевидно руският "алуминиев крал" Олег Дерипаска скоро ще трябва доста да мръдне в списъка на Forbes

Алуминий
Алуминий Източник: Zonanews

Novelis, един от най-големите купувачи на алуминий в света, се отказа от закупуването му от руския доставчик за снабдяване на заводите си в ЕС, съобщава Bloomberg, предаде "Бесарабски фронт".

 

Ако европейските компании, които са ключови купувачи на руски алуминий, последват примера на Novelis, тогава руските производители ще бъдат принудени да търсят нови пазари. Но те вече са напълно запълнени с излишък от китайска продукция.


Постъпленията на най-големия производител на алуминий в Руската федерация "Русал” от европейски договори тази година възлизат на 2,87 милиарда евро, което е 40% от целия износ. Отказът на европейците от нови договори неизбежно ще доведе индустрията до дълбока криза. А заедно със заминалите договори и валутни постъпления ще намалеят и работните места.

 

Очевидно руският "алуминиев крал" Олег Дерипаска скоро ще трябва доста да мръдне в списъка на Forbes.

 

 
 

 

Още от "Икономика"

НС възложи да се проведат преговори с "Хюндай" за изграждане на нови блокове на АЕЦ "Козлодуй"

Решението беше внесено от Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) и Станислав Анастасов (ДПС) и подкрепено от парламентарните комисии по енергетиката и по околната среда и водите

Прочетете повече прочетете повече

Примка на шията на "Газпром": Европа и Китай се договориха да купуват повече газ от Катар вместо от Русия

Катарският газ ще замени руския газ в Европа, доставките на който миналата година паднаха до нивата от времето на Леонид Брежнев (70-те години на 20 век)

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени