Нови протести на работници от "Автомагистрали Черно море" срещу хунтата на Радев

Кореспонденцията и срещите в МРРБ не са дали чакания резултат

Виолета Комитова
Виолета Комитова Източник: МРРБ

Трети протест на работниците от шуменската пътно-строителна фирма "Автомагистрали Черно море" ще има днес заради неизплатени средства за ремонта на пътна отсечка по магистрала "Тракия". Те чакат 37 милиона лева от държавната фирма "Автомагистрали" за месеците април и юни. Строителни работници на фирмата ще протестират в Русе и на входа на Бургас.

 

Строителната фирма вече изпитва огромни затруднения да обезпечи работния процес, защото няма средства за закупуване на материали и горива. Работниците се тревожат, че забавянето на заплати ще ги принуди да вземат заеми, за да подготвят децата си за училище и да посрещат ежедневните си нужди. Кореспонденцията и срещите в МРРБ не са дали чакания резултат.  От регионалното министерство са заявили, че те коректно са изпълнили възложените ремонти дейности, но АПИ е възложила работа за повече пари, отколкото е бюджетът и за тази година.

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени