Новото мнозинство в борда на БЕХ уволни изпълнителния директор Валентин Николов

Николов остава блен на борда

Валентин Николов
Валентин Николов Източник: БГНЕС
Българският енергиен холдинг (БЕХ) отново е с един изпълнителен директор, след като за около седмица дружеството се ръководеше от двама души. На извънредно заседание на 15 ноември, новото мнозинство в борда на директорите на България енергиен холдинг е взело решение да освободи Валентин Николов като изпълнителен директор. Протоколът е подписан от новоназначените от министър Андрей Живков, който увеличи съвета на директорите от петима на девет души.
 
Това става ясно от протокол, който е внесен за вписване в Търговския регистър. На 8 ноември в търговския регистър беше вписан увеличение борд на директорите на БЕХ от 5 на 9 души, както и промени в устава, че ще има двама изпълнителни директори. Така освен Валентин Николов холдингът се сдоби с втори шеф, това е Иван Андреев, бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй".
 
Решението е на служебния министър на енергетиката Андрей Живков. Той не успя през лятото да освободи Николов и борда на директорите на холдинга, тъй като Николов обжалва и делото е в съда. Валентин Николов заяви, че няма да е изпълнителен директор, но остава член на борда.

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени