Обвиняват Сашо "Кеша", заместника му и бивш изпълнителен директор на "Булгаргаз" за длъжностни престъпления за над 88 млн. лева

В момента обвиненията им се предявяват в Националната следствена служба

Александър Николов
Александър Николов Източник: МЕ

Бившият енергиен министър в правителството "Петков" Александър Николов, неговият заместник Данаил Николов и бившият изпълнителен директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов ще бъдат обвинени за длъжностни престъпления за над 88 млн. лв.

 

Предмет на разследването са доставки за газ и свързаните с тях обстоятелства. Александър Николов и Людмил Йоцов са обвинени за умишлена безстопанственост.

 

Людмил Йоцов
Людмил Йоцов Източник: Дарик

Николов е трябвало да упражнява контрол над работата на Йоцов, тогава шеф на "Булгаргаз", назначен от правителството на Кирил Петков. Данаил Николов е обвинен за престъпление по служба. В момента обвиненията им се предявяват в Националната следствена служба.

Още от "Икономика"

НС възложи да се проведат преговори с "Хюндай" за изграждане на нови блокове на АЕЦ "Козлодуй"

Решението беше внесено от Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) и Станислав Анастасов (ДПС) и подкрепено от парламентарните комисии по енергетиката и по околната среда и водите

Прочетете повече прочетете повече

Примка на шията на "Газпром": Европа и Китай се договориха да купуват повече газ от Катар вместо от Русия

Катарският газ ще замени руския газ в Европа, доставките на който миналата година паднаха до нивата от времето на Леонид Брежнев (70-те години на 20 век)

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени