Подписват договора за разширението на газовото хранилище в Чирен

Това събощиха от "Булгартрансгаз"

Булгартрансгаз, газохранилище "Чирен"
Булгартрансгаз, газохранилище "Чирен" Източник: Zonanews

"Булгартрансгаз" и "Ю Джи ЕС Дрилигн Чирен" ще подпишат договор за "Устройствено планиране, инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на строеж: "Разширение на капацитета на "ПГХ Чирен" - сондажен фонд", съобщават от "Булгартрансгаз".

 

От "Булгартрансгаз" изтъкват, че с това продължават стратегическите дейности за изпълнение на проекта за разширение на газовото хранилище, който ще подобри енергийната сигурност, ще обезпечи непрекъснатостта и сигурността на газовите доставки и ще повиши конкуренцията и ликвидността на пазара на природен газ в страната и региона. 

 

Документът ще бъде подписан в газовото хранилище Чирен днес от 12:30 часа. Поканени за участие в събитието са служебният министър на енергетиката Росен Христов, представители на изпълнителя на проекта, на международни компании от САЩ и Казахстан, както и Минно-геоложкия университет.

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени