Полският тръбопроводен оператор PERN е открил теч по една от линиите на петролопровода "Дружба"

Втората линия на тръбопровода и други елементи от инфраструктурата на PERN работят нормално, посочиха още от полската компания

Нефтопровод (петролопровод) "Дружба"
Нефтопровод (петролопровод) "Дружба" Източник: ТАСС

Полският тръбопроводен оператор PERN е открил във вторник вечерта теч по една от линиите на петролопровода "Дружба", който пренася петрол от Русия за Европа, съобщиха в сряда от PERN.

 

PERN посочи, че към този момент причините за изтичането на петрол са неизвестни. Течът е открит в участък от тръбата на около 70 километра от централния полски град Плоцк.

 

Втората линия на тръбопровода и други елементи от инфраструктурата на PERN работят нормално, посочиха още от полската компания.

 

"В този момент всички служби на PERN (технически, оперативни, вътрешна пожарна и опазване на околната среда) предприемат действия в съответствие с алгоритмите, предвидени за този тип ситуации", посочи тръбопроводният оператор.

 

Тръбопроводът "Дружба" е един от най-големите в света, доставящ руски петрол до голяма част от Централна Европа, включително Германия, Полша, Беларус, Унгария, Словакия, Чехия и Австрия.

Още от "Икономика"

Турската "Боташ" и американската "ЕксънМобил" се договориха за доставка на втечнен природен газ в Турция

Mиналият месец турският министър на енергетиката заяви, че Турция преговаря с "ЕксънМобил" по сделка за закупуването на втечнен природен газ за над $1 млрд.

Прочетете повече прочетете повече

АЕЦ "Козлодуй" с признание от Световната асоциация на ядрените оператори

Дългогодишното партньорство с WANO допринася за реализирането на висшия приоритет в работата на централата – поддържане на най-високо ниво на безопасност при експлоатацията на ядрените съоръжения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени