Правителството насочва €350 млн. евросредства за компенсации за потребители на енергия

Компенсациите се отпускат чрез прилагане на т.нар. Инструмент SAFE

Евро
Евро Източник: Zonanews

Министерският съвет реши 350 млн. евро от бюджета на оперативните програми за периода 2014 - 2020 г. да бъдат насочени за покриване на енергийните нужди на бизнеса и крайните потребители.

 

Компенсациите се отпускат чрез прилагане на т.нар. Инструмент SAFE, създаден на европейско ниво, в подкрепа на малките и средни предприятия и уязвимите домакиства, които са особено засегнати от увеличете цени на енергията в контекста на войната в Украйна.

 

За целта ще бъде използвано европейско финансиране от бюджета на шест оперативни програми - ОП "Иновации и конкурентоспособност", ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура", ОП "Околна среда" ОП "Региони в растеж", ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" и ОП "Добро управление".

 

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени