Предприемачът Красимир Дачев: Правителството няма пазарни сензори за проблемите на хората

Има бизнеси, които непрекъснато затварят, посочи той

Красимир Дачев
Красимир Дачев Източник: NOVA

Тези, които се занимават с държавното управление, нямат пазарни сензори да разбират проблемите на хората. Много е тъжно това. Това заяви предприемачът Красимир Дачев пред NOVA.

 

"Три пъти и половина се увеличиха сметките за ток. Нищо не става с компенсации. Бизнес с компенсации не се прави - нито може да инвестираш, нито може да развиваш, нито да покриваш разходи", каза Дачев.

 

По думите му бизнесът не се прави с компенсации и не може да се издържа - това означава да се хвърля боб. "Ние гледаме днес да вземем врабчето в ръката, отколкото да ти обещаят жерава, който лети в небето", иронизира Дачев и добави, че сметката трябва да бъде направена предварително.

 

"До вчера най-голямата анатема в ЕС беше държавната помощ. За държавна помощ вкарваха в затвора, глобяваха милиони, милиарди. Сега се раздава такава с чувалите", допълни той. 

 

"Държавата не е създала условия да си купуваме ток, както по целия свят. В момента във Франция, Гърция, Америка индустрията купува електроенергия за около 100 лева. Ние сравняваме сегмента "Ден напред". Никой в света не прави бизнес с "Ден напред", каза още Дачев. И добави, че не може да се прави такъв бизнес, защото няма такива търгове.


По думите му адекватният процент компенсация за бизнеса е 75%. "75% от разликата, която КЕВР е определила за битовите клиенти и реалната, която сме потребили", заяви той.

 

Той посочи, че има бизнеси, които непрекъснато затварят. Красимир Дачев не си пожелава нищо за бизнеса, а призова да му мислят тези, които са на власт, от тези, които не са управлявали от години, а дори и на куче хляб не са давали.

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени