Премиерът Борисов инспектира новите мотриси на БДЖ (Видео)

Заедно с него е и транспортният министър Росен Желязков

Премиерът Борисов и транспортният министър Желязков
Премиерът Борисов и транспортният министър Желязков

"Милиарди бяха задълженията на БДЖ, които вече са изплатени", припомни Борисов. Премиерът се повози на един от новите локомотиви в присъствието и на транспортния министър Росен Желязков. Служител на БДЖ уточни, че това е последно поколение локомотив, напълно сигурен, като разликата от останалите е огромна. Той обясни, че това са мотриси от 2020 г. на "Siemens", с мощност 2600 квт, пето поколение, много сигурни в експлоатацията. 
"Все едно да сравняваме "Москвич" и "Мерцедес", пошегува се премиерът. Новите локомотиви са в пъти по-мощни и с по-добра енергийна ефективно. "Ще стигнем в следващите години до половин милиард капиталови инвестиции", съобщи министър Желязков.

Още от "Икономика"

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени