Признаха Samsung за най-добър работодател в света

При изготвяне на рейтинга са интервюирани около 150 хиляди служители от 58 държави

Самсунг
Самсунг Източник: Samsung
Американското издание Forbes публикува нов рейтинг на компаниите, в които работата е придружена от максимален комфорт и удовлетворение. На първо място е Samsung – корейската компания е най-добрият работодател в света през 2021 г.
 
На второ място в престижния рейтинг на работодателите се нарежда IBM. Трета е Microsoft, следвана от гиганта в онлайн търговията Amazon, а петото място заема производителят на iPhone – Apple.
 
Интересното е, че една китайска компания също стигна до Топ 10. И това не е гигант като BBK или "народната" Xiaomi. На осмо място Forbes поставя Huawei, въпреки че китайската фирма е санкционирана от правителството на САЩ.
 
При изготвяне на рейтинга са интервюирани около 150 хиляди служители от 58 държави. По-голямата част от компаниите в списъка на Forbes са американски. В Топ 10 влизат още Alphabet (6), Dell Technologies (7), Adobe (9) и BMW (10).

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени