Протест на "Автомагистрали-Черно море" блокира булеварда пред МС

Служителите заплашват да затворят АМ "Хемус" и АМ "Тракия"

Протестът пред МС
Протестът пред МС Източник: ПИК

Частната фирма "Автомагистрали-Черно море" излезе на протест. Протестиращите блокираха бул. "Дондуков" в София малко след 10.00 ч., съобщава NOVA. Служителите заплашиха да затворят и натоварени пътни артерии.

 

Причината са неизплатени около 37 милиона лева за ремонта на магистрала "Тракия". От фирмата твърдят, че за последния месец заплати не са получили близо 800 служители. Закъсняват плащанията и към доставчиците на горива и строителни материали.

 

Очаква се днес преди обяд да бъдат блокирани още 3 участъка: "Хемус" при Белокопитово, "Тракия" на 165-ти километър, пътя "Русе – Варна".

 

"Протестът е изцяло синдикален. Ще направим всичко необходимо, дори ако трябва ще предприемем крайни мерки. Ние сме изпълнили нашата част от задълженията си и затова си искаме парите", каза Асен Тодоров от "Автомагистрали-Черно море" АД.

 

 

 

Още от "Икономика"

Срив в производството на бензин в Русия след ударите на Украйна срещу най-големите й рафинерии

От 11 март, след поредица от аварии в големите рафинерии, борсовите цени на едро за AI-92 са се увеличили с 13%, AI-95 - с 8%, а лятното дизелово гориво е повишило цената си с 11,9%

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени