Работници от "Автомагистрали Черно море" отново излизат на протест

АПИ дължи на фирмите 1 милиард лева за възложени ремонти и ново строителство

Автомагистрала Тракия
Автомагистрала Тракия Източник: АПИ
Работници от шуменската пътно-строителната фирма "Автомагистрали Черно море" излизат на отново на протест с искане за изплащане на дължимите на фирмата суми за извършения от нея ремонт на пътя Стара Загора-Чирпан. Заради липса на оборотни средства фирмата е спряла работа, не може да купува материали и горива, а доставчиците не искат повече да дават на кредит. Има предупреждение за спиране на тока, газа и телефоните. Не са изплатени и заплатите за юли.
 
От синдикалната организация казаха, че исканията им не са политически, а икономически. Синдикалистите заявиха, че са направили две официални срещи с екипа на министър Виолета Комитова, написали са множество писма и декларации до нея и до служебния премиер Стефан Янев, като лично от регионалния министър е било заявено, че на коректните фирми ще бъде платено. Задълженията към шуменската компания не са изключение, стана ясно от позиция на браншовата камара "Пътища". АПИ дължи на фирмите 1 милиард лева за възложени ремонти и ново строителство.

Още от "Икономика"

Срив в производството на бензин в Русия след ударите на Украйна срещу най-големите й рафинерии

От 11 март, след поредица от аварии в големите рафинерии, борсовите цени на едро за AI-92 са се увеличили с 13%, AI-95 - с 8%, а лятното дизелово гориво е повишило цената си с 11,9%

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени