Регионалната комисия в НС иска АПИ да изплати на пътните строители 50% от извършените дейности

Решението беше прието с 9 гласа "за"

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)
Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Източник: Zonanews
Парламентарната комисия по регионална политика прие решение, с което се дава възможност Агенция "Пътна инфраструктура" да изплати на пътните фирми 50 на сто от извършените дейности за ремонти и поддържане, както и да се заплатят 100 процента от всички задължения за доставка и монтаж на ограничителни системи, пътни знаци и маркировка.
 
Решението беше прието с 9 гласа "за". 4-ма от народните представители бяха против, въздържаха се трима. Спорове в комисията се разгоряха заради редакционни поправки в последния момент.
 
Една от тях е комисията по регионална политика да замени Антикорупционната комисия като втора проверяваща след междуведомствената група от експерти, преди да се пристъпи и към останалите плащания към пътните фирми.

Още от "Икономика"

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени