Регионалният министър: Очакваме интерконекторът с Гърция да бъде готов в срок

На няколко пъти имахме напрежение с надзорника относно документите. Все още не сме получили всички документи, които поискахме, добави той

Интерконектор България-Гърция
Интерконектор България-Гърция Източник: SIPA

"Правим всичко възможно за приключването на обекта. Разбира се, зависи от строителя. Всеки ден е ценен. Обектът е с разрешение за строеж до 2017 г.", заяви служебният регионален  министър Иван Шишков, който инспектира строителството на интерконектора Гърция-България.

 

Той изрази увереност, че няма да има забавяне и посочи, че вървят всички процедури по подписване на документите. Шишков  няма притеснения относно сроковете на строежа.

 

"Всеки ден получавам снимки, знам какви документи се дават и какви не се дават. Считам, че е добре периодично да идвам на място да проверявам", посочи той. По думите му е добре да се държи постоянна връзка със строители, проектанти, надзорници, за да може да строежът на обекта да приключи по най-бързия начин.

 

"На няколко пъти имахме напрежение с надзорника относно документите. Все още не сме получили всички документи, които поискахме. Непрекъснато водим кореспонденция, надявам се до края на другата седмица да получим всички документи за извършеното досега строителство. Искаме ги за печелене на време преди въвеждането на обекта в експлоатация. Това, без което не може да бъде въведен обектът в експлоатация, трябва да бъде завършено", каза още регионалният министър.

 

Остава още малко, нека се напрегнем. Държавата буквално стана участник в строителството. Ще положим всички усилия докрай, за да може да завършим обекта, допълни Шишков. Министър Шишков обяви, че според строителите интерконекторът с Гърция ще бъде готов до 10-15 септември.

Още от "Икономика"

Срив в производството на бензин в Русия след ударите на Украйна срещу най-големите й рафинерии

От 11 март, след поредица от аварии в големите рафинерии, борсовите цени на едро за AI-92 са се увеличили с 13%, AI-95 - с 8%, а лятното дизелово гориво е повишило цената си с 11,9%

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени