Ресторантьори блокираха Орлов мост, искат оставките на Стойчо Кацаров, Данчо Пенчев и Ангел Кунчев

След това те се отправиха към сградата на Министерството на здравеопазването

Протестът на ресторантьорите
Протестът на ресторантьорите Източник: NOVA
Представители на ресторантьорския бранш затвориха за няколко минути "Орлов мост" в София. Недоволството на собствениците и работещите в заведенията е по повод очакваното ново затваряне заради противоепидемичните мерки. Организаторите определят ограниченията като дискриминационни. 
 
След това те се отправиха към сградата на Министерството на здравеопазването в знак на протест, който е под наслов "Бизнесът отвръща на удара". Ресторантьорите настояват, ако има намален капацитет, държавата да доплаща за неизползваемите места. Организаторите на протеста искат оставките на здравния министър Стойчо Кацаров, на директора на столичното РЗИ Данчо Пенчев, на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и всеки, който е участвал в създаването на плана за действие за борба с Covid-19. 

Още от "Икономика"

НС възложи да се проведат преговори с "Хюндай" за изграждане на нови блокове на АЕЦ "Козлодуй"

Решението беше внесено от Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) и Станислав Анастасов (ДПС) и подкрепено от парламентарните комисии по енергетиката и по околната среда и водите

Прочетете повече прочетете повече

Примка на шията на "Газпром": Европа и Китай се договориха да купуват повече газ от Катар вместо от Русия

Катарският газ ще замени руския газ в Европа, доставките на който миналата година паднаха до нивата от времето на Леонид Брежнев (70-те години на 20 век)

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени