Ричард Алибегов, БАЗ: С новите Covid мерки работещите в нощните заведения на София остават на улицата

Той коментира намерението на властите заведенията да работят до 22 ч. и да използват до 50% от капацитета си

Ричард Алибегов
Ричард Алибегов Източник: БГТуризъм

Заради сериозния ръст на новите случаи на COVID-19 в София от следващата седмица ще бъдат въведени по-строги мерки, обяви вчера главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Една от тях предвижда заведенията да работят до 22 ч. и да използват до 50% от капацитета си.

 

"Колкото и да повтарят, че в трета фаза няма нищо затворено, ограничението за заведенията да работят до 22 ч. означава, че барове и дискотеки няма да работят. По този начин оставям служителите си на улицата. Ако тази заповед влезе другата седмица в сила, всички работещи в нощни заведения остават без работа", обяви в предаването "Тази сутрин" по bTV Ричард Алибегов, председател на Българска асоциация на заведенията.

 

По думите му помощ за затворените бизнеси няма да има, а компенсациите за високите сметки за ток ще дойдат чак в средата на февруари. "Абсурдно е 2022 г. да оставим български граждани без препитание и без абсолютно никаква помощ", коментира Алибегов.

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени