Русия е изтеглила корабите си от българската икономическа зона в Черно море

Окончателното решението за изграждане на инфраструктура за военослужещите от многонационалната бойна група ще бъде внесено в Народното събрание, заяви пък министъра на отбраната

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов Източник: Zonanews

Русия е изтеглила корабите си от българската икономическа зона в Черно море. Това съобщи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Окончателното решението за изграждане на инфраструктура за военослужещите от многонационалната бойна група ще бъде внесено в Народното събрание, заяви пък министъра на отбраната. Освен района на Кабиле, който според военни експерти е предпочитан, се обсъждат и други места.

 

Според Тодор Тагарев няма място за притеснение сред хората в района визирайки подписката подета в Ямбол. Министърът на отбраната и днес не каза какъв е произхода на дрона намерен край Тюленово.

 

"За дрона ще оставим още няколко дни преди да говорим. За мен това беше абсолютно безотговорно поведение как някои хора си упражняваха остроумието за сметка на българската армия", заяви Тагарев.

 

"Наистина кадрите с цигарата, интерпретациите с потника не са удачни и изместиха фокуса от това, че военослужещите в една високорискова ситуация са се справили професионално и отговорно без последствия за екипа, без последствия за граждани или инфрасатруктурата. Действали сме спрямо нормативите, даже сме ги съкратили, за да бъдем в удачно време. Нито може да се приложи процедура за обезвреждане на неизвестен боеприпас, не може да се приложат процедурата на суша", каза адм. Емил Ефтимов, началник на отбраната.

 

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени