Руският завод "Москвич" почти е удвоил продажбите си до над 960 автомобила през април

До възобновяването на марката "Москвич" се стигна, след като заради руската инвазия в Украйна френската компания "Рено" (Renault), чиято собственост беше заводът край Москва, спря производството и се оттегли от страната

Завод Москвич
Завод Москвич Източник: Пресслужба на кмета на Москва

Руският автомобилен завод "Москвич" през април е увеличил близо два пъти продажбите си в сравнение с март, до над 960 коли, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на предприятието.

 

"През април заводът "Москвич" продаде 969 автомобила, което e почти два пъти повече в сравнение с предишния месец. От тях вече са регистрирани около 500 коли тип кросоувър", се казва в съобщението. 

 

В края на април в завода беше пусната в експлоатация основната поточна линия за сглобяване на автомобили. Колите от марката "Москвич" - електромобилът "Москвич-3е" и градският кросоувър "Москвич-3", бяха пуснати на пазара в Русия на 3 март, припомня БТА.

 

До възобновяването на марката "Москвич" се стигна, след като заради руската инвазия в Украйна френската компания "Рено" (Renault), чиято собственост беше заводът край Москва, спря производството и се оттегли от страната, а по-късно продаде предприятието на московските власти на символична цена. Сега заводът се нарича "Московски автомобилен завод "Москвич". 

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени