С 22% поскъпнаха храните на едро за половин година

Само за месец декември поскъпването е с 6,4%

Зеленчуци
Зеленчуци Източник: Instagram
Средно с 22 на сто са поскъпнали храните на едро за последните 6 месеца. Това става ясно от данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Само за месец декември поскъпването е с 6,4%.
 
Цената на маслото се е повишила само през изминалата седмица с 2,3% и пакетче от 125 гр. се е продавало за 2,20 лв. От зеленчуците най-много са поскъпнали морковите - с 3,3%, и червените чушки - с 3,1%. Цените им съответно са 95 ст. за килограм и и 2,31 лв. за кг.
 
Краставиците са поскъпнали с 2,6% до 3,51 лв., а цената на зелето се е качила с 2,1% до 99 ст. за кг. От плодовете най-много са поскъпнали мандарините - с 4,2% (средно 2 лв. за кг.), и лимоните - 1,1% (1,84 за кг.). 

Още от "Икономика"

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов: ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки

Проектът на Стратегическия план бе публикуван за обществено обсъждане на 1 март 2022 г. за период от 30 дни. Още тогава много от браншовите организации изказаха своето недоволство

Прочетете повече прочетете повече

Христо Николов: Възходът на Северна България се отлага с още 10 години

Около магистрала "Тракия" през последните години се оформи истински мегаполис от икономически активни зони, които вече почти са се слели една с друга, но "Хемус" на практика не се строи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени