С уважение към истината за данъците от преработка на нефт в България

Вероятно дерогацията за работа с нефт с произход Русия не ни е нужна, тъй като нито печели държавата, нито печели обществото

Лъчезар Борисов
Лъчезар Борисов Източник: МИ

Лъчезар Борисов, бивш министър на икономиката
Фейсбук

 

Подхождам с уважение към казаното днес от съпредседателя на ПП по една от националните телевизии по повод очакваните данъци от рафинерията в България.

 

Ето какво разбрах, придържайки се към казаното:
• Истината е, че във вторник цената на горивата няма да падне със 73 ст. (Според мен е видимо, че законите приети от Народното събрание няма да бъдат изпълнени по ред причини в очаквания срок).
• Няма да бъдат платени и 540 млн. лв. данъци, за което чухме ние гражданите. По-скоро ставало въпрос да не се използва стара загуба, която да намалява облагаемата печалба през тази година. Явно народните представители не са разбрали казаното на срещата, в която е участвало и правителството.
 
Само до преди няколко дни очаквахме да постъпят над 500 млн. лв. данъци и над 1 млрд. лв. вноска за компенсиране на разликата в цената на нефта от типа Urals и бенчмарка Вrent. Очакванията няма да се случат!
 
Вероятно дерогацията за работа с нефт с произход Русия не ни е нужна, тъй като нито печели държавата, нито печели обществото, а средствата на българските граждани отиват в друга посока. Скандално е, че отново бяхме излъгани!
 

Още от "Икономика"

НС възложи да се проведат преговори с "Хюндай" за изграждане на нови блокове на АЕЦ "Козлодуй"

Решението беше внесено от Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) и Станислав Анастасов (ДПС) и подкрепено от парламентарните комисии по енергетиката и по околната среда и водите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени