Скоро Apple ще достигне до пазарна капитализация от 3 трлн. долара

В първия ден от работната седмица акциите на компанията се повишиха с около 1 на сто до 181,12 долара

Apple
Apple Източник: Zonanews
Акциите на Apple поскъпнаха с 1% в понеделник, с което американският технологичен гигант се доближи още повече до това да стане първата компания в света, чиято пазарна стойност надхвърля 3 трилиона долара, предаде Ройтерс. 
 
В първия ден от работната седмица акциите на компанията се повишиха с около 1 на сто до 181,12 долара. Миналата седмица те поскъпнаха с близо 11% и достигнаха рекордни стойности в рамките на четири сесии.
 
Акциите на Apple растат тази година, тъй като инвеститорите са убедени, че потребителите ще продължат да дават сериозни суми за iPhone, MacBook и услуги като Apple TV и Apple Music.
 
Ако Apple достигне границата от 3 трлн.долара пазарна капитализация, тя ще остави Microsoft да заема мястото на единствена компания с над 2 трлн. долара капитализация. Другите американски гиганти Alphabet, Amazon и Tesla засега са достигнали 1 трилион долара.

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени