Стела Балтова се гаври с хотелиерите: Очакваме един силен зимен сезон

Миналата година при лошия Борисов всички зимни курорти работеха на макс, каза на пресконференция вчера лидерът на ГЕРБ

Стела Балтова
Стела Балтова Източник: МС
Очакваме един силен зимен сезон. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова в ефира на NOVA. "Според проучване на Министерството на туризма 74 процента от българите смятат, че условията за зимен туризъм в страната са отлични. Но с оглед на пандемията има редица изисквания, която са свързани с епидемиологичната обстановка, които трябва да спазваме. Едно от тях е наличието на зелен сертификат", каза още Балтова.
 
Госпожата, от която са вдигнали ръце всички организации и асоциации на заетите в туристическия бранш, на заведенията и хотелиерите, се държи като международен наблюдател. А коментарът й е рядко неадекватен. 
 
"Зимата дойде, вече по планините има сняг. Кой Ханс или Смит ще дойде в "червената зона"? Миналата година при лошия Борисов всички зимни курорти работеха на макс", каза вчера лидерът на ГЕРБ по време на брифинг в централата на партията. И е напълно прав в разсъжденията си. 
 
"Имаше по 30-40 хил. ваксиниране на ден. Август месец щяхме да сме блеснали. Навсякъде в Европа са пълни стадионите, икономика, туризъм - всичко работи. А ние заради глупостта си да дадем половин милиард за избори, сега ще провалим и зимния туризъм. При "тъмночервена зона" няма да имаме зимен сезон", възмути се лидерът на ГЕРБ. 
 
"Зимен туризъм ще правят със "зелени сертификати". Кого лъжем с тези "зелени сертификати"? Можеш ли да пътуваш до Англия с този фалшив сертификат за една доза? Не можеш - защото побългаряваме всичко!", възмути се бившият премиер. 
 
И наистина - в Гърция е наводнено с фалшиви български зелени сертификата. В момента зелените сертификати от България се гледат под лупа. Южната ни съседка е на път да ги анулира,  след като според репортаж на държавната телевизия ЕРТ те се продават масово на цена срещу 300 евро.

 

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени