Subaru и Toyota затварят фабрики - недостигат чипове

Subaru ще спре конвейера на фабриката си в префектура Гунма и фабрика в Оизуми

Субару и Тойота
Субару и Тойота

Производителите на автомобили Subaru и Toyota ще направят корекции в работния график на своите фабрики в Япония. В случая, касаещ марката Subaru, производството ще бъде временно спряно във всички японски заводи за 4 работни дни, считано от вторник, 7 септември. Що се отнася до Toyota, тя ще трябва да затвори вратите на 15 домашни завода през септември. В резултат на тази мярка компанията ще произведе 140 хиляди автомобила по-малко от планираното. 

 

От 7 септември до 10 септември включително, Subaru ще спре конвейера на фабриката си в префектура Гунма, която сглобява различни превозни средства, и фабрика в Оизуми, където се произвеждат двигатели и трансмисии. Все още няма информация дали това решение ще засегне предприятия в други страни.


По-рано тази година Toyota успя да запази обичайните си темпове на производство въпреки недостига на електроника, който засегна автомобилната индустрия. Всичко благодарение на големите обеми резервни части, които марката започна да складира след аварията в атомната електроцентрала във Фукушима преди 10 години.

 

Сега обаче марката Toyota обяви недостиг на компоненти и 40% намаление на глобалната си производствена цел. В допълнение към дефицита, роля изигра и увеличаването на броя на случаите на коронавирус в Югоизточна Азия.

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени