Светослав Делчев, независим член на Съвета на директорите на "Булгаргаз": "Булгаргаз" не е в криза, ние сме на печалба

Атаките срещу "Булгаргаз" са абсолютно преднамерени. Подозренията са за частен интерес

Булгаргаз
Булгаргаз Източник: БТА

Нас не ни притесняват проверките, "Булгаргаз" е проверявано дружество и сме свикнали да има надзор над нашата дейност. Това заяви пред БНТ Светослав Делчев, независим член на Съвета на директорите на "Булгаргаз" по повод проверката на ДАНС и ГДНП в дружеството.

 

Атаките срещу "Булгаргаз" са абсолютно преднамерени и се търси проблема, но без да се проверява. Наистина подозренията са за частен интерес, който стои отзад и е доста агресивен, категоричен бе Делчев. По думите му понятието "газ от Чирен" не е коректно като изказ, а за продажба на евтин газ на други държави и дума не може да става.

 

Няколко посредници ще си разпределят газовия пазар в България, смята той Директорът в Булгаргаз предупреди, че ако "Газпром" ни измести, ще преживеем Виденова зима до 2-3 години. Според него може да се говори и за политически натиск към "Булгаргаз", но като минат проверките правителството щяло да види, че няма злоупотреби в дружеството.

 

"Булгаргаз" не е в криза, ние сме на печалба", увери Делчев и добави, че в "Булгаргаз" няма интерпретации на договорите.Той уточни, че е рано да се каже за намаление на цената на газа от 1 февруари.

Още от "Икономика"

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов: ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки

Проектът на Стратегическия план бе публикуван за обществено обсъждане на 1 март 2022 г. за период от 30 дни. Още тогава много от браншовите организации изказаха своето недоволство

Прочетете повече прочетете повече

Христо Николов: Възходът на Северна България се отлага с още 10 години

Около магистрала "Тракия" през последните години се оформи истински мегаполис от икономически активни зони, които вече почти са се слели една с друга, но "Хемус" на практика не се строи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени