Торовият завод "Неохим" спря работа заради политиката на кабинета "Петков"

Освобождават работници

Неохим АД
Неохим АД Източник: Неохим АД

На фона на новата цена на природния газ  - неясноти около бъдещето на торовия завод "Неохим". Преди дни той спря работа, вече са освободени и 61 от работниците. Това са 10% от работещите там.

 

"За съжаление освободихме 61 души. С тази прогноза, която дадоха за септември за увеличение на цената на природния газ, може би ще се наложи да освободим още работници. Това са специалисти, които няма къде да се намерят в България", заяви Стефан Димитров от "Неохим" АД.

 

"Промяната уби България. Аз не знам и няма специалист в света, който да може да каже как работи такъв сегашен модел, в който трябва да дотираш нафтата, бензина, газа, тока и водата. Дърва няма. Перфектната буря ще дойде догодина. Тя ще ни занули докрай", каза днес на място лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Той обяви още, че ГЕРБ има екип, който може да проведе политика на намаляване на цените на газа, горивата и еленергията.

 

Бъдещето на работещите в "Неохим" е неясно. В момента те се водят в капитален ремонт и не е ясно какво ще се случи, след като той приключи и дали предприятието ще заработи отново.

Още от "Икономика"

Последни новини

Най-четени