Цената на газа за ноември е с 45% по-ниска спрямо октомври

Държавният газов доставчик ще внесе предложение около и под 130 лв. на мегаватчас

Булгаргаз ЕАД
Булгаргаз ЕАД Източник: Zonanews

Цената на газа, която предлага "Булгаргаз" за ноември, е с 45% по-ниска спрямо октомври. Държавният газов доставчик ще внесе предложение около и под 130 лв. на мегаватчас. 

 

Това обяви на откритото заседание на КЕВР изпълнителният директор на компанията Деница  Златева. Окончателното си предложение "Булгаргаз" трябва да внесе до 9 ч. на 1 ноември. Тогава и Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе окончателното решение на закрито заседание. 

 

Златева обяви, че тази значително по-ниска цена е възможна и заради постигнатата по-евтина на доставка на втечнен газ при първия търг, обявен за количествата с доставка през ноември. 

 

Ако утвърди такава цена за ноември или близка до нея, тя ще е най-ниската от март досега, коментира шефът на КЕВР Иван Иванов.

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени