Цената на нефта скочи до 140 долара за барел

Прогнозата на аналитиците от JPMorganChase&Co са, че цените на нефта в края на годината могат да достигнад до 185 долара за барел

Добив на нефт-петрол
Добив на нефт-петрол Източник: Pixabay

Цената на нефта се приближи до рекордни нива след съобщенията за възможно въвеждане от САЩ на забрана на внос на руски петрол.  Стойностите на световните цени на черното злато се повишиха до най-високите си нива от 2008 г. и достигнаха почти 140 долара за барел. 

 

По-рано държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в интервю за телевизия NBC, че Съединените щати заедно със своите партньори активно обсъждат отказ от внос на руски нефт. Според агенция Блумбърг, САЩ са готови и на самостоятелно ембарго.

 

Прогнозата на аналитиците от JPMorganChase&Co са, че цените на нефта в края на годината могат да достигнад до 185 долара за барел.

Още от "Икономика"

Турската "Боташ" и американската "ЕксънМобил" се договориха за доставка на втечнен природен газ в Турция

Mиналият месец турският министър на енергетиката заяви, че Турция преговаря с "ЕксънМобил" по сделка за закупуването на втечнен природен газ за над $1 млрд.

Прочетете повече прочетете повече

АЕЦ "Козлодуй" с признание от Световната асоциация на ядрените оператори

Дългогодишното партньорство с WANO допринася за реализирането на висшия приоритет в работата на централата – поддържане на най-високо ниво на безопасност при експлоатацията на ядрените съоръжения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени