Цената на промишления ток е скочила двойно от началото на годината

От началото на 2021 г. средната цена на електроенергията в нашата страна е 94,48 евро за мегаватчас, а от началото на ноември тя е 200,58 евро

Цената на електричеството в България е нараснала почти два пъти от началото на годината и това не е пределът, съобщава БГНЕС.
 
От началото на 2021 г. средната цена на електроенергията в нашата страна е 94,48 евро за мегаватчас, а от началото на ноември тя е 200,58 евро.
 
За последните два месеца – октомври и ноември – тя на два пъти достига пикове, като последният е от тази седмица.
 
На 17 ноември цената на електричеството в сегмента „Ден напред“ скочи с 10,8% достигайки 248,09 евро, или 485,22 лева. Това представлява рекордна цена на тока в нашата страна, след като беше преодолян предишния ценови пик от 481,81 лева, който беше достигнат на 19 октомври.

Още от "Икономика"

Българската страна ще съдейства на Украйна във възстановяването на енергийната инфраструктура

Министър Малинов и посланик Илашчук обсъдиха и въпроса с потенциалната продажба на части от оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна във връзка с решение на Народното събрание от м. юли 2023 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени