Цените на петрола на световните борси падат

На спада на цените въздействат и надеждите, че дипломацията може най-накрая да проработи и да се намери изход от войната

Добив на петрол
Добив на петрол Източник: iStock

Цените на петрола на световните борси спаднаха днес с около 4 долара и така продължиха хода си надолу от края на миналата седмица в очакване на заседанието на Управлението за федерален резерв (УФР) в сряда, на което се очаква основните лихви да бъдат повишени, предаде Си Ен Би Си.

 

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, спаднаха с 2,7 процента до 109,62 долара за барел. Американският лек суров петрол намаля с 2,8 процента до 106,23 долара. И двата сорта се повишиха рязко след инвазията на Русия в Украйна на 24 февруари и се търгуват с около 40 процента по-скъпо от преди година.

 

На спада на цените въздействат и надеждите, че дипломацията може най-накрая да проработи и да се намери изход от войната. Вчера американският заместник държавен секретар Уенди Шърман заяви, че Русия дава знаци, че е склонна да преговоря по-същество, макар и да изглежда че има намерение да "унищожи своя съсед".

 

Украинският главен преговарящ Михайло Подоляк също посочи, че Русия "започва да говори конструктивно".

Още от "Икономика"

Турската "Боташ" и американската "ЕксънМобил" се договориха за доставка на втечнен природен газ в Турция

Mиналият месец турският министър на енергетиката заяви, че Турция преговаря с "ЕксънМобил" по сделка за закупуването на втечнен природен газ за над $1 млрд.

Прочетете повече прочетете повече

АЕЦ "Козлодуй" с признание от Световната асоциация на ядрените оператори

Дългогодишното партньорство с WANO допринася за реализирането на висшия приоритет в работата на централата – поддържане на най-високо ниво на безопасност при експлоатацията на ядрените съоръжения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени