Уплашен е! Радев: До пролетта на 2022 г. цените няма да се успокоят

Той като за пореден път опита да се оправдае с "тежкото наследство".

Румен Радев на конференцията
Румен Радев на конференцията

"В Европа се вихри невиждана криза. Тя не подминава и България", това заяви Румен Радев, който е домакин на кръгла маса на тема "Мерки за решаване на проблема с високата цена на електроенергията и природния газ. Подготовка на позиция на България пред Европейския съюз".

 

В дискусията участват още вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният премиер Стефан Янев, министри от служебното правителство, ръководители на енергийни дружества, председателят на КЕВР, представители на синдикатите и бизнеса, както и кметове на общини.

 

"Експертите в глобален план предвиждат, че до пролетта на 2022 г. цените няма да се успокоят", посочи Радев. 

Той добави, че на 21 и 22 октомври ще представлява България на съвета на ЕС и затова искам да чуя и вашето мнение.

 

"Аз съм в контакт с различни експерти. На 13 октомври ЕК излезе със съобщение за мерки, които касаят битовите потребители. Ние закъсняхме, но нашите битови потребители са на регулиран пазар", каза още той.

 

"Разбирам тежкото наследство, вързаните ръце от липсата на парламент, но кризата е реална и изисква антикризисни мерки. Тази криза удря върху цената на всичко. Какви ще бъдат цените на ел енергията от началото на следващата година? В какво незавидно положение е Топлофикация София, която завлича и Булгаргаз и може да доведе до каскада от кризи – училища, детски градини, ВиК дружестна – които излязоха на свободния пазар", добави той като за пореден път опита да се оправдае с "тежкото наследство".

 

Но тази опорка вече не работи - за всички непредубедени българи е кристално ясно, че Радев и неговите служебни правителства са напълно неадекватни и освен да въвеждат хаос, нищо друго не могат да постигнат вече седем месеца. 

Още от "Икономика"

Срив в производството на бензин в Русия след ударите на Украйна срещу най-големите й рафинерии

От 11 март, след поредица от аварии в големите рафинерии, борсовите цени на едро за AI-92 са се увеличили с 13%, AI-95 - с 8%, а лятното дизелово гориво е повишило цената си с 11,9%

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени