В Германия месечният билет за обществения транспорт вече навсякъде е 9 евро

Това е една от мерките, въведени от правителството за смекчаване на ефекта от високата инфлация

Щутгарт, Германия
Щутгарт, Германия Източник: Zonanews

Германците вече могат да купуват месечен билет за обществения транспорт в цялата страна на цена едва 9 евро. Това е една от мерките, въведени от правителството за смекчаване на ефекта от високата инфлация, съобщи ДПА.

 

Германският железопътен оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn) и множество транспортни асоциации в страната започнаха да продават билетите, които ще са валидни за пътуване от юли и в рамките на тримесечен период.

 

Някои местни транспортни оператори започнаха продажби на билетите още миналата седмица, дори преди окончателното гласуване на мярката в горната камара на германския парламент.

 

Пътниците, закупили новия билет, ще могат да го използват, за да пътуват в цялата пътнотранспортна мрежа на страната, освен по високоскоростните отсечки.

 

Предложението идва на фона на високата инфлация през последната година и скока на цените на енергията, свързан с войната в Украйна.

Още от "Икономика"

"Газпром" отпадна от топ 100 на най-големите компании по печалба, след като загуби европейския пазар

Основната причина за загубите на "Газпром" беше резкият спад в производството и доставките на газ за Европа, причинен от санкциите, наложени на Русия заради нападението срещу Украйна

Прочетете повече прочетете повече

НЕК стартира обществена поръчка за два нови хидроагрегата в ПАВЕЦ "Чаира"

Подмяната на хидроагрегатите на база на модерни високотехнологични решения ще гарантира дългосрочната устойчива работа на централата и ще подобри сигурността на електроенергийната система, заяви министър Малинов

Прочетете повече прочетете повече

Българската тол система става съвместима с европейската

Припомняме, че служебният кабинет предложи промените през май миналата година като реакция на предявен иск от Брюксел по отношение на липсваща транспонирана директива относно тол системата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени