Васил Велев: Има пари за строителите и за компенсация на високите цени на тока

Пламен Димитров от КНСБ сподели, че става дума за около 40 млн., които са изработени от 6 месеца и не са платени

Васил Велев и Пламен Димитров
Васил Велев и Пламен Димитров Източник: NOVA NEWS

Госпожа Комитова не иска да води диалог с браншовата камара "Пътища", с което поставя под въпрос индустриалните отношения в Европа. Тя иска да разговаря със собствениците на фирми, а те са се сдружили". Това каза пред NOVA NEWS Васил Велев от АИКБ.

 

"Пари има, за да се разплатят на хората, които са си свършили работата, както и да се компенсират потребителите на свободния пазар за високите цени в енергетиката. Има натиск от членовете на АИКБ за протестни действия", допълни още Васил Велев.

 

От своя страна Пламен Димитров от КНСБ сподели, че става дума за около 40 млн., които са изработени от 6 месеца и не са платени, не е имало и аванс. Тези пари, по договорка, е трябвало да бъдат платени до миналия петък, но това не се е случило.

 

По думите му мнозина имат и заеми, които не могат да изплатят. Той определи неизплащането на средствата като опит на служебното правителство да не се поема отговорност, защото му се вижда прекомерна.

 

"Искаме увеличение на прага за бедност, както и компенсация на училищата заради високите цени на тока и газа", каза Пламен Димитров.

Още от "Икономика"

"Газпром" с катастрофални резултати! Газовият монополист отчете рекодни загуби след спирането на газа за Европа

За да закърпят баланса на компанията, властите рязко увеличават тарифите за газ в Русия. От юли 2024 г. те ще бъдат увеличени с 11,2%, а от юли 2025 г. с още 8,2%. В резултат на това цените на газа за гражданите ще се повишат с 20% за две години и с 34% от началото на войната

Прочетете повече прочетете повече

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени