Владимир Малинов предупреди за възможност цената на тока за бита да поскъпне от 1 юли

Той заяви това в интервю за БНТ

Битови сметки за ток, еленергия
Битови сметки за ток, еленергия Източник: Zonanews

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов предупреди за възможност цената на електроенергията за бита за поскъпне от 1 юли тази година.

 

В интервю за БНТ Малинов поясни, че причина за това е натрупаният сериозен дефицит във Фонд "Сигурност на електроенергийната система":  

"Към настоящия момент е над 450 милиона лева като се очаква до края на регулаторния период, който ще приключи месец юни, да достигне около 550 милиона лева. Няма как този натрупан дефицит да не се отрази върху цената на електроенергията за бита. Този натрупан дефицит трябва да бъде компенсиран в следващия период, но ние не стоим на едно място в този процес и съответно да минимизираме този удар, който всяко едно домакинство би понесло, така че очаквайте в следващия месец - имаме достатъчно време, да предложим правилните мерки", каза служебният енергиен министър.

 

Владимир Малинов
Владимир Малинов Източник: Булгартрансгаз

 

Още от "Икономика"

Премиерът Главчев: България е основен двигател на инициативата за Вертикален коридор, която ще гарантира газови доставки

Според Владимир Малинов увеличаването на капацитети за пренос между Гърция и България и България и Румъния, дава възможност за допълнителни доставки от алтернативни източници

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени